Nieuw concept Fietser.Plan, vernieuwde pagina's Velonomics.

Post date: Jun 21, 2012 6:32:30 AM

Omdat er in eerste instantie dikwijls raar gekeken wordt als we vertellen dat de WAW minder kost dan gratis, hebben we de Velonomics pagina's verder uitgewerkt. Zowel bedrijven (Velonomics voor Bedrijven), als particulieren (Velonomics) kunnen op een gezonde manier winst maken met de WAW. We hebben het voor bedrijven nog even allemaal op een rijtje gezet, uitgerekend en in een kant en klaar concept gegoten: Fietser. Plan.

Als toetje nog een mooi voorbeeld van de bedrijfsWAW van Bbouwadvies, ik citeer:

Huizendokter en bouwdeskundige Kris Bruneel uit De Panne bezoekt zijn klanten voortaan met de velomobiel in plaats van met zijn automobiel. “We moeten volop nadenken over hoe we anders kunnen omgaan met energie”, zegt Kris Bruneel. “En zeker op het vlak van transport zijn er nog gigantische mogelijkheden.

De energieprijzen blijven maar stijgen. Kris Bruneel uit De Panne is gefascineerd door alles wat met energie te maken heeft en zoekt constant naar mogelijkheden om energie te besparen. “Zeker op het vlak van transport zijn er nog gigantische mogelijkheden”, zegt hij. “En het kan best een positief verhaal worden. Neem nu de velomobiel: efficiënt, spotgoedkoop in gebruik en goed voor de fysieke conditie.”

“Voor wie tussen de 10 en de 30 kilometer van zijn werk woont, is dit een prima vervoermiddel”, vindt Kris Bruneel. “Je zit droog, het is geventileerd, dus wou ik het uitproberen in mijn zaak. In feite maak ik met de velomobiel als bedrijfswagen een quantumsprong: ik spring van een gewone auto op fossiele brandstoffen meteen over naar de velomobiel. Ik sla dus de elektrische wagen over en stap over naar de passiefauto.”

Damn right!

Brecht.