Testrijden

Huren:

Onze velomobielen worden niet verhuurd, maar worden enkel voor serieus geïnteresseerde klanten ter beschikking gesteld.

Velomobielen vallen buiten elke economische logica maar afschrijving, beschadiging en diefstal zijn factoren waar we moeten rekening mee houden. Na de diefstal van testfiets WAW210 (ondertussen) moeten we helaas rigoureuzer zijn.

    Vaste klanten van Fietser.be kunnen een vervangvelomobiel meekrijgen tijdens reparaties of onderhoud, indien beschikbaar. 

Fietser.be velomobielcenter is (samen met CyclesJV in La Rochelle) de enige plek in de wereld waar je de volledige bandbreedte van velomobielen kan bezichtigen.

Velomobielen:

Nieuw: Milan SL Carbon

Nieuw: e-Orca

- carbon WAW

- carbon-kevlar eWAW

- Quest

- Strada

- Alleweder

Trikes

Nieuw: ICE Sprint 26 RS (achtervering)

- ICE VTX (nieuw model)

AZUB en HPVelotechnik momenteel niet binnen.

Kids & Cargo:

Fietser.be Zelda (snelle bakfiets)

- Johnny Loco Coupé (lichte tweewieler)

- Johnny Loco Delight (ruime driewieler)

- Fietser.be Gantoise   

Kijken en kennismaken.

   Op basis van uw gebruik en profiel vernauwt de keuze zich tijdens het gesprek meestal tot één of twee voertuigen: speedfreaks vs. shoppers, pendelaars vs. reizigers, vier seizoenen of drie, platteland of stad... Het is onze job om de juiste fiets aan de juiste man te brengen.

Als er iets passends (lengte en doel) voorhanden is bewaren we uw identiteitskaart op de toog en maken we een testrit, meestal langs het kanaal, waarbij nog de nodige uitleg kan gegeven worden.

Testrijden:

Een topfiets, en fortiori een velomobiel, moet perfect afgesteld staan om het potentieel ervan te kunnen vatten. Naast de kost van het materiaal kost het ook tijd, geld en ervaring om dit terdege te doen. Hiervoor wordt een symbolische service fee gevraagd, die krijgt u terug bij aankoop. Uit veiligheidsoverwegingen moet dit overgeschreven worden (via bancontact-app, of uw eigen bank-app, of op voorhand).

U kan enkele uren fietsen, afhankelijk van onze dagindeling en de andere afspraken. De Lange afstands Fietsroute LF5 ligt voor onze deur zodat je via het kanaal Gent-Brugge zo in de richting van Deinze, Brugge of Knokke kan.

Op basis van onze ervaring geven we onze toonzaalfietsen niet mee voor langere termijn en zeker niet in auto's of op aanhangers. 

Breng uw gps, gsm en spd-schoenen mee, losse korte broek zonder zijzakken, een t-shirt, een tasje en een zonnepet zijn ook handig.

Veel gestelde vragen:

Moet ik waarborg betalen?

Neen. U bent wel verantwoordelijk voor het voertuig, zie testovereenkomst.

Moet ik mijn identiteitskaart achterlaten?

Ja, een rijbewijs mag ook. En er wordt gevraagd om het contractje te ondertekenen dat u hier vindt.

Kan ik ook cash betalen?

Nee, tenzij u familie bent. Graag overschrijven naar

IBAN/BIC: BE95001516125558 / GEBABEBB

en indien te kort dag, een bewijsje doormailen.

Wat gebeurt er als ik aangereden zou worden?

U bent verantwoordelijk voor de schade en de afhandeling. Vul een Europees aanrijdingsformulier in, laat indien nodig vaststellingen doen door de politie. 

U betaalt de factuur voor de herstelling of vervanging. Als zwakke weggebruiker vergoedt de verzekering van de tegenpartij doorgaans de schade en krijgt u dit terug.

Handig kan zijn als u zelf een rechtsbijstandverzekering hebt, bijvoorbeeld door lidmaatschap bij de Fietsersbond te regelen. In dat geval volgen zij het schadedossier op.

 Wat gebeurt er als ik zelf schade veroorzaak?

Schade aan derden wordt in principe gedekt door uw familiale verzekering. Schade aan de WAW wordt vaak niet gedekt door deze verzekering. De gebruiker draagt de volledige verantwoordelijkheid over de testperiode.

Heb ik fietsschoenen nodig?

Onze fietsen zijn voorzien van combi-pedalen: SPD-klikpedalen aan de ene kant, een gewoon platform aan de andere kant. Als je fietsschoenen hebt is het des te aangenamer om deze te gebruiken, maar gewone, niet te grote schoenen werken ook.

Kan ik een velomobiel in of op een auto vervoeren?

Dat kan zeker, maar dat mag niet met onze testfietsen. Testritten mogen uren duren, maar ze vertrekken van en komen terug bij ons. 

Maar dit ding gaat helemaal geen 45 km/u zoals ik op het internet las?

Het zou vanzelf moeten spreken, maar wie een fiets van Eddy Merckx koopt kan daarom niet even snel fietsen als Eddy Merckx. U bent nog altijd zelf de motor van een fiets, en die twee moeten op elkaar afgestemd geraken, dat is niet instant verkrijgbaar.

De ervaring leert dat wie met een testvelomobiel comfortabel 35 km/u kan aanhouden, binnen een paar maanden zonder speciale training evolueert naar pakweg 42 km/u op termijn: spiergebruik, conditie, maar ook weggedrag, rij-ervaring en stuurkunst moeten ontwikkeld worden.

Bovendien zijn de testvelomobielen in de regel geconfigureerd op toegankelijkheid en niet op prestaties (banden, aerodynamica). Voor wie puur op het snelheidspotentieel gefocust is zijn een aantal aanpassingen mogelijk, dat is te bespreken.

Ik ken nog een bijzondere fiets en die hebben jullie niet?

We proberen een evenwichtig gamma van de verkrijgbare fietsen en velomobielen fysiek te presenteren. Onze doelgroep is de Fietser in de bandbreedte van praktische stadfietser, fietsforens, lange afstandsreiziger, snelle tourder...

Beschikbaarheid, service, lever- en communicatielijnen, financiële voorwaarden, overlapping, geschiedenis, wetenschappelijke achtergrond en gevoelsmatige voorkeuren spelen daarin zeker een rol.

We kennen en communiceren sinds 15 jaar met een goed deel van de avant-garde fietswereld. Als u iets wil dat niet op onze website staat, kunnen we het waarschijnlijk wel leveren. Als we een goede oplossing uitdokteren die we niet zelf kunnen leveren, bv. vanwege monopolies, zullen we het belang van de klant laten primeren.