Velonomics

Velonomics gaat over de economie van het fietsen. De lucht, je geest, je lijf en de wereldvrede varen er allemaal wel bij, maar ook voor de portemonnee is een WAW een cadeau. Deze artikelenreeks behelst een scala aan economische en fiscale aspecten, maar we kunnen het kort samenvatten als volgt:

De kostprijs van een WAW is 5 à 10% van de kostprijs van een fossiele of elektrische auto.

Werknemers, speel dit artikel door aan je baas, het zal hem of haar zeer interesseren en aanmoedigen om u een velomobiel ter beschikking te stellen.

Bedrijfsleiders, gebruik uw werknemers om uw bedrijf effectief te promoten, de gezondheid en 'drive' van uw werknemers te verbeteren, en daar ook nog geld op terug te verdienen!

Velonomics is gebaseerd op twee principes:

  • Groene mobiliteit is goedkoop in aankoop en in gebruik : een WAW of eWAW levert 90% van de prestaties voor 10% van de kostprijs van een fossiele of elektrische auto.

  • Groene mobiliteit wordt dik gesubsidieerd en fiscaal begunstigd. De actieradius van de WAW biedt een lucratieve schaalvergroting van de bekende fietsvoordelen voor particulieren en bedrijven.

De trajecten waar men vroeger een fossiele auto voor nodig had kan men nu fietsen dank zij de WAW of eWAW. Dit betekent dat de totale kost van deze twee kunnen tegen elkaar afgewogen worden. En dan is de winst zo groot dat een WAW-Erlebnis onvermijdelijk wordt.

Vergeet zonnepanelen: de WAW kan zichzelf op één jaar terugbetalen!

Dit artikel vertakt in velonomics voor particulieren en velonomics voor bedrijven.

We bieden voor bedrijven en hun mensen ook het Fietser.Plan aan dat de mobiliteitskost drastisch reduceert en zelfs omkeert tot mobiliteitswinst.