Bericht van Nancy Hendrickx

Post date: May 3, 2011 10:42:37 AM

Met mijn WAW-velomobiel maak ik deze dagen promotie voor de organisatie CCN, wat staat voor Carbon Central Network (www.carboncentralnetwork.com/unison) Heel kort uitgelegd is dit een organisatie die zich inzet voor het behoud van het regenwoud. Ik geef het toe : ik heb een hart voor alles wat met groen en fairtrade en dergelijke meer te maken heeft. Maar ook de projecten van Dokters van de Wereld (www.doktersvandewereld.be) vind ik de moeite om mij voor in te zetten. Daarom heb ik enige tijd geleden besloten om het nuttige aan het aangename te koppelen en zal ik van 14 tot 17 juli 2011 deelnemen met mijn velomobiel aan een fietstocht van Brussel naar Parijs (ruim 350 km) ten voordele van de projecten van Dokters van de Wereld. Op sportief vlak ben ik hiervoor volop aan het trainen maar om finanicieel mijn duitje in het zakje te doen is het mijn objectief om minstens 1000 euro te verzamelen voor Dokters van de Wereld.

Ik ben actief in de volgende organisaties, groeperingen of verenigingen die ik hierbij even in de verf wil zetten (als wederdienst voor de contacten die steeds zo fijn en warm zijn) : het koor Kayenco uit Korbeek-Lo/Lovenjoel dat geleid wordt door Kay Holzinger, de karateclub KC Samoerai Leuven van sensei Rudi Holemans, de vereniging Wijk voor de Fiets uit Wilsele Dorp o.l.v. Karel Robijns, de vzw Labyrint waarvan Martine Debeuf de voorzitster is en duikschool Time to Dive van Jean-Marc Claes. En naast mijn werk als Project Manager van ecologische parties voor CCN (met kick-off voor Leuven op vrijdag 7 oktober!), volg ik nog een opleiding om organisator van evenementen te worden bij Syntra-AB, campus Mechelen en geef ik nog les in het Maria Assumpta Lyceum in Brussel. Daarnaast probeer ik wekelijks wat tijd uit te trekken om een flink eind te gaan lopen en te gaan zwemmen. Maar wat ik bijna dagelijks doe, om mezelf klaar te stomen voor deze uitdaging, is - hoe kan het ook anders - ligfietsen (bij voorkeur met de WAW)…

Mijn WAW is eigenlijk beter bekend als “WAW 107” en in het Leuvense krijgt hij stilaan de bijnaam : “de raket”. Niet moeilijk om die bijnaam te begrijpen wanneer u naar de foto kijkt. Hij werd met de hand vervaardigd in het atelier van Fietser.be te Gent en men mag dit soort fiets gerust de Ferrari of Porsche onder de fietsen noemen. Mensen denken vaak dat het gevaarlijk is om hiermee te fietsen maar in werkelijkheid is het een zeer stabiele fiets op drie wielen waar men gewoon zalig mee over de betere fietspaden of op de weg kan scheuren… Het blijft natuurlijk nog altijd het mannetje dat het meeste werk moet verrichten; er moet dus wel degelijk nog getrapt worden met andere woorden! Met deze fiets voluit gaan is altijd goed voor een mooie workout en precies daarom fiets ik er zo graag mee. Het is trouwens ook de meest “sociale” fiets die ik ooit gehad heb! De velomobiel is, als meest aerodynamische der fietsen, volgens mij de fiets van de toekomst!

Wie mij wil steunen voor mijn initiatief ten voordele van Dokters van de Wereld, kan dit doen door een som te storen op het rekeningnummer van Dokters van de Wereld : IBAN: BE26 0000 0000 2929/ BIC: BPOTBEB1 met vermelding “BIKETOUR 2011 + Nancy Hendrickx”. (Voor giften vanaf 40 euro kan men een fiscaal attest bekomen.)

Sponsoren kan ook via de volgende actie pagina op de website van Dokters van de Wereld : http://mdm.jeveuxaider.be/pp/action.php?ps=eec6844cac9ab8902f85665da267aad59212ed7e

(Die pagina is ook te vinden via http://mdm.jeveuxaider.be/pp met mijn naam of “WAW” als zoekterm.)

Ik dank u alvast heel erg voor uw blijk van steun en aandacht. Al uw gedachten zal ik meenemen onderweg op mijn fietstocht!