Collectie

Fietser.be ontwikkelde de WAW, één van de snelste fietsen ter wereld: licht, aerodynamisch en ergonomisch.
De WAW is uitzonderlijk wendbaar, vinnig en baanvast. Het carbon+kevlar koetswerk is veilig in het verkeer, het cabriokapje beschermt de rijder tegen regen en koude.

De WAW is gezond voor de rijder en zijn omgeving. De duurzame wagen van de toekomst maakt van uw woon-werk mobiliteit geen duur karwei maar sporten met winst.


Alligt Alleweder


Naast de geavanceerde composiet velomobielen van Fietser/Katanga, Velomobiel.nl en Raederwerk zijn we ook verdeler van de prijsgunstige aluminium velomobielen van Alligt. Zeker in combinatie met een e-assist brengt de A4 sportieve mobiliteit binnen iedereens bereik.


Flevobike e-Orca


De Orca is de velomobiel van Flevobike Technologies uit Nederland, m.i. de meest geavanceerde fietsontwerpers ter wereld.

De Orca is deskundig ontworpen naar het breedst mogelijke programma van eisen. Het is niet zo'n pendelmonster als de eWAW, geen rollercoaster als de Milan SL, noch een relaxte kilometervreter als de QuattroVelo, maar slaagt meer dan verdienstelijk in al deze toepassingen tegelijk. De Orca is de meest veelzijdige, handige, toegankelijke en comfortabele vorm van biohybride transport.

Via de grote instap-opening voel je je direct thuis in de comfortabele en goed geventileerde zetel, met de vingers aan de knoppen van de ergonomische stuurgrepen voel je zo dat dit een piekfijn gebouwde machine is waarvoor geen bestemming te ver - maar ook niet te dichtbij ligt.

De transmissie is standaard high-end met een Rohloff 14-versnellingsbak. Dank zij de krachtige en gebruiksvriendelijke acceleratiehulp met torsiesensor geraak je vlot op snelheid, zeker in dense of heuvelachtige gebieden is dit zeer aangenaam en gezond. Op spierkracht kan de gemiddelde fietser vrij gezwind doorbollen aan zo'n 30-35 km/u: lang niet zo snel dus als de meer specialistische velomobielen, maar in zo'n pareltje van comfort en verfijning vind je dat niet eens erg.

Voor een ICE trike is geen reis te ruig. Je kan er mee naar het dak van de wereld, of sneller naar je werk. Je kan er gewoon lekker hard en lang mee gaan fietsen zonder pijn in nek, polsen en edele delen.
De ontspannen houding is ergonomisch en aerodynamisch. Met een trike fiets je dus langer, veiliger en sneller. Exact onze missie.


Elektrische fietsen

We hebben sinds 2002 ervaring met het bouwen van elektrische fietsen. We verkopen niet zomaar elektrische fietsen: we zoeken indien nodig eerst de ideale fiets voor jou - of misschien heb je die al - en dan bouwen we een e-assist met batterij op maat. We zijn pioniers in efficiënte bio-elektrische hybrides maar voor tour- en cargofietsen werken we meestal met de robuuste naafmotoren van Crystalyte.

Voor Gentenaren wordt de aankoop van een elektrische fiets met 250 € en een elektrische bakfiets met 400 € gesubsidieerd.


Local Bike Shop


Fietser.be ontwerpt, ontwikkelt, verdeelt en verzorgt ook conventionele tweewielers, cargofietsen, bakfietsen, stadsfietsen...
Neem een kijkje in het hoofdstuk Fietsen.Kids & Cargo

Veerle and Achiel

Practical Cycling.

Voor slimme praktische fietsen moet je bij Fietser.be zijn. Er is meer en hedendaagser materiaal onder de zon dan de longjohn of triporteur.


BicicapaceDe Bicicapace uit Milaan is het toppunt van elegantie en functionaliteit. Een compacte bakfiets die in elke gang past, met plaats voor één kind en/of boodschappen tot 25 kg zowel voorin in de bak, als op de kinderzetel of bagagedrager achteraan.


4wieler


De veelzijdige bakfiets van 4wieler blijft vanzelf rechtop voor veilig en/of zwaar gebruik. Hij neemt weinig parkeerplaats in en zoeft handig door de stad. Functionele en andere gebruikers zullen daarnaast ook de elektrische hulpmotor appreciëren. De 4wieler is belastingvriendelijker dan een bestelwagen, mobieler in de stad en gezonder voor het bedrijfsimago.