Op een traject van 18 km ging ik van 58-55 minuten (per fiets met travoy) naar 40-38 minuten.

Geplaatst 3 sep. 2019 04:05 door Brecht Fietser
Hallo Brecht,

sorry voor mijn lange stilte! Maar zoals men in het Frans zegt: "geen nieuws, goed nieuws". Ik ben erg blij met de velomobiel. Op een reis van 18 km ging ik van 58-55 minuten (per fiets met travoy) naar 40-38 minuten. Merk op dat het gewicht van mijn fiets met travoy 30 kilo is, wat overeenkomt met de velomobiel van 31 kilos. Als de toestand van de straat goed is, bereik ik 40 km/u zonder probleem op een vlakke weg en ben ik zelfs met een snelheid van 68 km / h op een fietspad langs een weg bergafwaarts gekomen. Gezien de slechte staat van sommige wegen op mijn reis, betreur ik een beetje dat ik geen vering heb, maar om gewichtsredenen heb ik niet voor deze optie gekozen.
Ik zet altijd het dak op en ik open de voorruit om door het gat te kunnen kijken en met een fietsbril is het perfect. Bij regenachtig weer ben ik een beetje nat in de nek, maar omdat ik meestal shirtless ben, droogt het heel snel op. Ik reed met 90 km / u wind  en mijn reistijd is nauwelijks veranderd! De zijwind is niet te ongemakkelijk omdat de velomobiel laag is, maar je moet waakzaam zijn. Door mijn fysieke conditie kan ik nu 4 keer per week rondreizen zonder bijzondere vermoeidheid.
Ik zou nu een Waw kopen, ik zou de suspensie nemen om de macaniek te redden en de geluiddempende coating. De stoel is super comfortabel: ik voel de trillingen van de weg niet. Ik had een lekke band maar met twee lekbestendige sprays kon ik het station op tijd bereiken en mijn trein halen! In de stad is het verkeer een beetje stressvol omdat er geen fietspad is in Gembloux, maar als ik voorzichtig ben(volg geen auto's te dicht, rijd in het midden van de straat wanneer auto's loodrecht op geparkeerd staan de straat, ...), is het heel doenbaar.
De vin is zeer efficient in termen van zichtbaarheid! Ik word te beroemd naar mijn smaak en auto's geven me vaak hun prioriteit om het vaartuig dichterbij te zien. Maar over het algemeen wordt de velomobiel goed ontvangen door andere weggebruikers. Kortom, mijn feedback is zeer positief.

In ieder geval kunt u altijd mijn gegevens (in mijn handtekening) opgeven als iemand feedback van een gebruiker van de waw wil hebben.

Ik wil een knipperlicht en een hoorn toevoegen. Kun je me het materiaal geven of me adviseren? Dank u bij voorbaat.Marc Doutreloux (CarbonWAW)
Noville sur Mehaigne
Belgique
Comments