Collectie‎ > ‎

WAW velomobiel


Stel dat er een voertuig bestond dat honderd keer minder energie nodig heeft dan een auto, die je gezondheid en het milieu vooruithelpt, die weinig kost en die gezien mag worden?

Die toekomstdroom is al realiteit. De WAW is een superefficiënt voertuig dat het comfort en de veiligheid van een auto combineert met de vrijheid en duurzaamheid van een fiets.

Wat is de WAW?

De WAW is één van de snelste fietsen ter wereld. Hij is bijzonder aerodynamisch, veilig en licht dank zij het zelfdragende koetswerk uit carbon- en kevlar-vezel. De WAW plakt aan de weg en accelereert snel, is wendbaar en vinnig in het verkeer. De ergonomische zetel laat toe niet alleen snel maar ook lang en dus ver te fietsen.

Uniek is het cabrio-dak dat de rijder desgewenst beschermt tegen regen en kou. Je kan er in dagdagelijkse kleren het hele jaar door lekker mee fietsen, comfortabel en veilig in het verkeer dankzij de carbonvezel veiligheidskooi en de kevlar kreukelzones vóór- en achteraan.

De WAW kan ook bekeken worden als de energie-efficiënte wagen van de toekomst, die zo weinig energie nodig heeft dat een gemiddelde bestuurder het nodige vermogen al fietsend kan genereren.

Als sportaangedreven éénpersoonswagen is de WAW een gezond, duurzaam en economisch alternatief voor de fossiele auto: net zo snel van deur tot deur, zonder tanken en zonder files, belastingen of boetes. In het bijzonder voor woon-werk verkeer wordt de WAW bovendien meervoudig gesubsidieerd.

Wat maakt de WAW uniek?

Enkele eigenschappen van de WAW zijn heel bijzonder, zelfs voor velomobielen. Ze worden uitgebreid behandeld in dit artikel, hier alvast een samenvatting.

 • De semi-monocoque zelfdragende body is ultralicht en toch duurzaam.
 • De WAW is één van de snelste voertuigen die je met eigen kracht kan voortbewegen.
 • Het is een praktische fiets met veel bagageruimte
 • Het comfort van snelheid, weersbescherming en ergonomie nodigt uit tot langdurig gebruik.
 • Als enige velomobiel bezit de WAW actieve en passieve veiligheids-voorzieningen: kreukelzones voor en achter, carbon veiligheidskooi, rolbeugel, virtuele gordel, Kevlar dak, laag zwaartepunt, zijwindspoiler, onafhankelijke remmen...
 • De WAW is een wagen die je mentale en fysieke gezondheid bevordert.
 • Als eyecatcher verspreidt de WAW een positieve, sportieve en duurzame boodschap. 

Lees het uitgebreide artikel...

Enkele WAW videos

Even virtuele WAW-piloot spelen. Real time opname van een snelle rijder: David Massot (F).

Even uitblazen in Martha's Vineyard, Massachusetts.

En natuurlijk veel meer op youtube...

WAW: the making of.


De eerste 130 WAWs werden in Belgie gebouwd door het Fietser.be team. Eenmaal de WAW op punt stond zochten en vonden we een producent die een efficiëntere en consistentere productie kon uitbouwen in een zinnig land.
Sinds eind 2011 vormt Fietser.be een tandem met het Tsjechische Katanga, dat geleidelijk de productie van de WAW op zich neemt alsook de distributie in de landen buiten Fietser's gebied.
Fieter.be spitst zich terug toe op ontwikkeling, distributie in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland, en verkoop en service vanuit Gent.

Customer Reviews: "Jam after a life of porridge".

 • Sa pureté aérodynamique est une merveille de rendement, un vrai missile, vraiment incroyable. Deze deed me immens plezier: Bonjour Brecht, Je te donne mon premier compte rendu sur l'utilisation de mon waw. J'ai réajusté le pédalier (3 cm) vers l'avant ...
  Geplaatst 8 jun. 2020 14:08 door Brecht Fietser
 • Tweede CarbonWAW De eerste testrit is ondertussen gereden met de waw443.  Die is perfect verlopen met een waanzinnige topsnelheid maar vooral zonder ongelukken of schrikkende paarden.  Dat belooft!!
  Geplaatst 6 mrt. 2020 03:29 door Brecht Fietser
 • Op een traject van 18 km ging ik van 58-55 minuten (per fiets met travoy) naar 40-38 minuten. Hallo Brecht, sorry voor mijn lange stilte! Maar zoals men in het Frans zegt: "geen nieuws, goed nieuws". Ik ben erg blij met de velomobiel. Op een reis van 18 ...
  Geplaatst 3 sep. 2019 04:05 door Brecht Fietser
 • Na veel kms kan ik alle VM verhalen bevestigen ...en blijkt mijn WAW zelfs NOG efficienter dan ik gehoopt had...  sterke buk coureurs eindelijk losgooien tegen de 50 kphZonder veel problemen 50 kph aanhouden op platpersoonlijk rekord ...
  Geplaatst 28 mei 2019 05:06 door Brecht Fietser
 • puur leut: wendbaar en toch voorspelbaar en stabiel.  Ik vind inderdaad dat de WAW tot z'n recht komt op snelheid. De berg af langs smalle weg met felle bochtjes en tegenliggers is puur leut: wendbaar en toch ...
  Geplaatst 6 nov. 2018 08:30 door Brecht Fietser
 • Een nieuwe zetel voor Georgette en Ortaire. Goeien morgen Brecht, Al tweemaal gefietst met de tandem en we zaten gelijk in een zetel, een groot verschil met de vorige ondersteuning, nogmaals bedankt voor de snelle hulp. Grtjes ...
  Geplaatst 17 okt. 2018 03:52 door Brecht Fietser
 • Eerst had Ik de indruk dat de snelheidsmeter slecht geijkt was, maar GPS gaf dezelfde cijfers. Karel Van Loon aan Fietser.be13 okt. Goeie morgen Brecht, hier wat indrukken van mijn 1ste rit in de "real world", Als naar gewoonte ben ik in het donker ...
  Geplaatst 16 okt. 2018 07:46 door Brecht Fietser
 • Heeft mijn leven gered. De gracht was minstens 2 meter diep. Met een gewone fiets was ik ongetwijfeld morsdood.                 DE ORCA HEEFT MIJN LEVEN GERED. Met dank.  Edgard Hermans
  Geplaatst 16 okt. 2018 07:32 door Brecht Fietser
 • WAW-gevoel Stefaan Vermeire aan Fietser.be14 okt.Hallo BrechtHier de kersverse WAW'ist. De eerste 170 km onder de wielen. Van alles: glad en pokdalig asfalt, ribbelige betonstroken, kasseien ...
  Geplaatst 16 okt. 2018 07:32 door Brecht Fietser
 • Super fiets! Super super geconcipieerd!! Super fiets! Super super geconcipieerd!!Dank voor je kennis en kunde, je aanstekelijke liefde voor het vak en je prima uitleg en begeleiding.Anja is in de wolken en is ...
  Geplaatst 3 jul. 2018 03:08 door Brecht Fietser
 • In fact it understands how you wish to ride. " Just want to thank you both... it does exactly as you said it would providing immediate high torque together with amazing battery life - in fact it understands how you wish ...
  Geplaatst 3 jul. 2018 03:07 door Brecht Fietser
 • Van 0 naar 40 gaat zeer rap. Zeer content. "De velomobiel motor bevalt erg goed.Er is veel power nu met de limiet op 43 Km/u.Van 0 naar 40 gaat zeer rap. Zeer content.Ik ga komende ...
  Geplaatst 3 jul. 2018 03:05 door Brecht Fietser
Berichten 1 - 12 van 43 worden weergegeven. Meer bekijken »

De WAW kan opgebouwd worden als bomvrije pendelmachine of als onvervalst racemonster - en alles daartussenin. Onze Configurator laat je toe om jouw perfecte machine samen te stellen. 
Om door de bomen het bos te blijven zien hebben we drie basispakketten samengesteld:
 • WAW :De WAW is een snelle velomobiel geschikt voor woon-werk verkeer in alle seizoenen.

 • eWAW: de WAW uitgerust met een hulpmotor. Atletische prestaties voor de gewone mens.

 • RAW: Een nog lichtere Waw, maar nog steeds uitstekend geschikt voor intensief pendelverkeer.

Specificaties

Technische eigenschappen:

 • Frame: Carbon
 • Skin: Aramid (Kevlar)
 • Dimensions: 2.8m x 0.78m x 0.9m (< doors, poles)
 • Rider Size: 1.55m - 2.05m, limiting factor is shoulder width +- 55cm.
 • Max. total weight: 150 kg.
 • Cargo capacity: 150L
 • Front suspension: Steel and foam, travel ca. 30mm.
 • Rear suspension: Composite and foam, travel ca. 20 - 40mm (WAW3), 10 - 30 mm (WAW4).
 • Steering: joysticks, Ackerman, virtual centerpoint.
 • Brakes: independent, and redundant, front left and right, drums 70mm, 90mm, or disks
 • Safety: Kevlar crumple zones front and aft, carbon rider compartment, roll cage, virtual belt, Kevlar roof, low CG, anti-Venturi top.
 • Transmission: widely available bicycle components. Available packages: 3*9 wide range derailleur gearing middle and top range, Rohloff 14sp hub gear, custom.

De fietsgerelateerde onderdelen van de WAW evolueren in de tijd. We streven naar eenvoud in ons gamma voor een betere compatibiliteit en service, maar zijn ook afhankelijk van leveranciers of zelfs geopolitieke omstandigheden. We mikken in principe op een tweevoudig aanbod van enerzijds een componentengroep van hoge kwaliteit die bij een snelle fiets met intensief gebruik past, en anderzijds een supergroep voor de echte fietsliefhebbers. Daarnaast is er nog een licht verschillend aanbod voor de hybride versie, en een 'kale' versie die door de klant of zijn verdeler naar wens kan opgebouwd worden.

Opties en accessoires

Het basispakket van de WAW is reeds vrij volledig, maar omdat elke rijder een individueel programma van eisen heeft, bieden we voor bijna elk probleem een oplossing aan. Er zijn een aantal keuzes in remmen en aandrijving, ook het kleurenschema kan in overleg gepersonaliseerd worden. Er zijn ook een aantal accessoires en tassen te verkrijgen, en bovenop de standaard verlichting kunnen voor heavy duty gebruik een boordverlichtingsset en verstralers van uiteenlopend allooi ingebouwd worden. Er is zelfs een versie beschikbaar voor de experts die zelf de componenten van hun keuze willen opbouwen.

Prijzen

Een up to date overzicht van alle mogelijkheden en prijzen vindt u op onze WAW Configurator, meer uitleg en foto's op de pagina Opties en Accessoires.

De standaard WAW kost 5999,- € + BTW (2018).

Een WAW zou geen WAW zijn zonder de geniale cabriokap. Met de kettingbeschermer brengt deze WAW365 u zomer en winter sportief naar het werk 6700,- € + btw. (*)

Voor de speedfreaks is er de CarbonWAW, bijvoorbeeld deze tubeless geschoeide met lichte wielen en een lekkere groep: 7818,- € +btw. (*)

Met de eWAW geraakt u ook vlot uit de voeten in het stadsverkeer en in de heuvels, warmt u voorzichtig op en wordt uw dagelijkse actieradius vermenigvuldigd: 8150,- € +btw. (*)

De eWAW Pro is de complete autovervanger voor de professionele fietser. Geen bestemming is te ver, geen fietspad te ruig voor ons meest verkochte model. Met de luchtvering, de lekbestendige banden, dagrijlichten, de 14V Rohloff en de cabriokap is de eWAW Pro de perfecte gezonde en tijdsbesparende mobiliteitsoplossing voor mensen die zeer gevarieerde trajecten afleggen, bijvoorbeeld verplegers, consultants, vrije beroepen. De eWAW Pro kost : 9915,- € +btw, of 250,- €/maand in financiële leasing op 4 jaar. (*)

(* aan verandering onderhevig, definitieve prijslijst is de huidige WAW Configurator)

In overleg met de klant bouwen we ook tussenvormen zoals lichtgewicht carbon bodies met kevlar kreukelzones, en zijn er nog tal van opties zoals korte cranks, wegklapbare GPS-houders, slotjes voor de kap, of muziek aan boord.

Voor alle velomobielen is een financiële leasing mogelijk (met ondernemingsnummer). Vraag ook naar ons full service pakket met verzekering, onderhoud, vervangvoertuig etc.

Dealers

Overzicht van de WAW verkoopspunten wereldwijd.

Onderhoud

De onderhoudskost van een WAW is miniem. Enkele punten verdienen liefde en aandacht. Interessant is ook de WAW-FAQ.

Fotogalerij

De Waw wordt op bestelling gemaakt en afgewerkt naar de smaak van de klant. Lakwerk kan in elke RAL-kleur. De zwarte lijnen zijn steeds retroreflecterend! Klik hier voor ons volledig foto-album.


Community

WAWistas

 • Waw 032 Hello, this is Fred Ungewitter, from Daytona Beach, Florida USA. I am the happy owner of WAW 032, purchased from Ray M. of BlueVelo.com about three years ago.  I ...
  Geplaatst 29 jun. 2010 00:41 door Brecht Fietser
 • Waw079 Volker Lichem, Austria After several hundred kilometers and some adjusting to my physique (it fits me now like a glove but there is not a millimeter wasted room) I am ...
  Geplaatst 4 jun. 2012 03:36 door Brecht Fietser
 • Waw007
  Geplaatst 16 apr. 2010 03:07 door Brecht Fietser
 • Waw006
  Geplaatst 16 apr. 2010 03:05 door Brecht Fietser
 • Waw005 ° 2/2004 Francis Van de Walle, De Pinte
  Geplaatst 16 apr. 2010 02:40 door Brecht Fietser
Berichten 1 - 5 van 9 worden weergegeven. Meer bekijken »
Work in progress.

Waws in space:

waar zijn er waws in de wereld?
40% van de Waw rijden in België, de rest zit verspreid over de wereld. Klik hier voor een grotere kaart

Waw eigenaars

Work in progress.